Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ιανουαρίου 31, 2024

Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, από την Επιτροπή Λειτουργίας.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων της Αστυνομίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μελών της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων μπάσκετ της πόλης, παραγόντων του αθλήματος, ανθρώπων που συμβάλλουν στη διεξαγωγή των αγώνων και συνεργατών του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλει η Περιφέρεια προκειμένου να αναβαθμιστούν αθλητικές εγκαταστάσεις της Ηπείρου.

Τόνισε πως η Περιφέρεια όπου χρειάστηκε συνέδραμε σε δήμους της Ηπείρου, για την αναβάθμιση ή και ολοκλήρωση Κλειστών Γυμναστηρίων, φέρνοντας ως παραδείγματα τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο της Άρτας, όσο και το Κλειστό που προχωρά στον δήμο Ζίτσας.

Ακόμη, ο κ. Καχριμάνης, εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει με τα μέλη της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, αλλά και με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ενώ αναφερόμενος στο πρώην Κλειστό της Ξιφασκίας, τόνισε πως όλες οι απαιτούμενες μελέτες προχωρούν, ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Είχε προηγηθεί χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Λειτουργίας, Ηλία Γκαζιάνη, ο οποίος σημείωσε αρχικά πως διανύουμε την 7η χρονιά λειτουργίας του Νέου Κλειστού, κατά την οποία συνεχίστηκε η αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης και των υπηρεσιών που παρέχει σε αθλητές και φιλάθλους.

Έτσι, πρόσφατα στο Νέο Κλειστό ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για μια νέα σειρά καθισμάτων στις κερκίδες που σημαίνει ότι η χωρητικότητα μαζί με τα καθίσματα εντός αγωνιστικού χώρου ανέρχεται πλέον στα 450 άτομα, η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών στην είσοδο του γηπέδου ώστε να καλυφθεί η έλλειψη κυλικείου, ενώ από το 2023 το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο καινοτομεί, καθώς έγινε το πρώτο δημόσιο γήπεδο στο οποίο τοποθετήθηκε σύστημα πλήρως αυτοματοποιημένης μετάδοσης αγώνων, με αποτέλεσμα να γίνει οικονομικότερη και πιο εύκολη διαδικασία ζωντανής μετάδοσης των αγώνων των συλλόγων καθώς δεν απαιτείται η φυσική παρουσία καμεραμάν για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Γκαζιάνης ευχαρίστησε δημόσια για την άριστη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, λέγοντας πως «μας εμπιστεύεται, μας στηρίζει και ανταποκρίνεται διαρκώς σε όλα μας τα αιτήματα. Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, το Νέο Κλειστό δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί με αυτόν τον τρόπο αν εκείνος δεν πίστευε και δεν υποστήριζε εμπράκτως το όλο εγχείρημα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Χάρη Λαζάνη, με τον οποίο ήδη υπάρχει άριστη συνεργασία για περαιτέρω ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου, επιπλέον εκσυγχρονισμό του αυτοματοποιημένου συστήματος μετάδοσης, καθώς και για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της εγκατάστασης. 

«Ένα Νέο Κλειστό βέβαια δεν φέρνει την άνοιξη. Οι ανάγκες για αθλητικές υποδομές στην πόλη μας είναι τεράστιες και με δεδομένο ότι πανελληνίως οι εγγραφές μικρών παιδιών σε αθλητικά σωματεία έχουν αυξητικό ρυθμό, πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα η σοβαρή συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών γυμναστηρίων, καθώς και ο προγραμματισμός για κατασκευή νέων γηπέδων. Ο αθλητισμός εξυπηρετεί τη σωματική και την ψυχική υγεία και μπορεί να συνδράμει σημαντικά τόσο στον τουρισμό όσο και στην οικονομία της πόλης μας.

Εμείς, από την πλευρά μας δηλώνουμε έτοιμοι να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας οποτεδήποτε και από τον οποιοδήποτε μας ζητηθεί, εκμεταλλευόμενοι και την επαγγελματική μας ιδιότητα ο καθένας», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας.

Επίσης, η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, ευχαρίστησε δημόσια τόσο την προηγούμενη Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, όσο και τη νέα Επιτροπή Διοίκησης και τον πρόεδρο της Παναγιώτη Δαβή.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους και τους αθλητές για τη συνεργασία που είχαμε και αυτή τη χρονιά. Τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία όποτε χρειάστηκε προστάτευσε το γήπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές των αγώνων (διαιτητές, κριτές, κομισάριους), καθώς και τους φιλάθλους που επισκέπτονται το Νέο Κλειστό κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι γεγονός, και μας έχει εκπλήξει ευχάριστα, πως οι φθορές κάθε χρονιά είναι πολύ λίγες, κάτι που δείχνει πως όσοι χρησιμοποιούν ή έρχονται στο Νέο Κλειστό σέβονται το χώρο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες για τις δωρεές που μας έχουν κάνει και βρίσκονται εδώ σήμερα. Τις καθαρίστριες που προσέχουν το χώρο σαν το σπίτι τους και φυσικά τους δύο φύλακες, που είναι εξαιρετικά παιδιά, φροντίζουν τον χώρο και πραγματικά είναι τα αυτιά και τα μάτια μας καθημερινά», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας.

Νωρίτερα, τους προσκεκλημένους καλωσόρισε στους χώρους των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και μέλος της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, Βασίλης Λούπας, ο οποίος σημείωσε πως από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της Επιτροπής Λειτουργίας, μοναδικός στόχος ήταν και παραμένει η ενίσχυση και άνοδος του τοπικού μπάσκετ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τα μέλη της Επιτροπής Λειτουργίας Ηλία Γκαζιάνη, Δημήτρη Τσιούμπο, Βασίλη Λούπα, Βασίλη Τσιούρη και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, Παν. Δαβή.

1

2

3

4

5

6

7

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βασίλης Λούπας | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.